R&D مخفف (Research and Development) که به معنی تحقیق و توسعه میباشد.R&D شامل اقدامات و فعالیت هایی است که شرکتها برای نوآوری و معرفی محصولات و خدمات جدید انجام میدهند. تحقیق و توسعه اغلب اولین مرحله در روند توسعه کسب و کار است.
R&D به یک شرکت امکان میدهد تا از رقبای خود پیشی بگیرد و جایگاه خود را در بازار تثبیت کند و نقش بسیار مهمی در موفقیت کاری دارد و به استقامت کسب و کار کمک میکند.
در حال حاضر بخش R & D اثر مهم و مستقیمی روی اقدامات و تولیدات نوآورانه، کنترل بهره وری، ارتقا و نگهداری کیفیت، استانداردسازی اقدامات و تولیدات در سطح ملی و بین المللی، بررسی و رصد دقیق و مداوم بازار داخلی و خارجی، کنترل دقیق نوسانات عملکرد و تولید خود سازمان و سازمانهای رقیب، کنترل دقیق روی قوانین حاکم و استفاده بهینه از قوانین و تبصرههای احتمالی که به نفع سازمان باشد، و همچنین تولید علم از جمله انجام طرحهای تحقیقاتی مورد نیاز سازمان و حتی چاپ مقاله و کتاب که می تواند در ارتباط و هماهنگ با دانشگاه انجام بگیرد دارد.
در این زمینه حتی افراد خارج از سازمان بخصوص افراد متخصص و دانشمند که در دانشگاه و مراکز علمی فعالیت دارند می توانند عضو فعال بخش R & D یک سازمان باشند.
R&D به یک شرکت امکان میدهد تا از رقبای خود پیشی بگیرد و جایگاه خود را در بازار تثبیت کند. شرکتها در بخشها و صنایع مختلف از توسعه و تحقیق استفاده میکنند.
یک شرکت بدون برنامههای R&D ممکن است نتواند به تنهایی فعالیت کند و مجبور شود برای نوآوری و ادامه حیات خود به روشهای دیگری مانند مشارکت و یا ادغام با شرکتهای دیگر متوسل شود. شرکتها و کسب و کارها از طریق R&D میتوانند محصولات جدیدی را طراحی کرده و پیشنهادها و محصولات فعلی خود را نیز بهبود بخشند. واحد توسعه و تحقیق در یک شرکت از اکثر فعالیتهای عملیاتی که توسط آن شرکت انجام میشود، مجزا است. R&D به طور معمول با انتظار کسب سود فوری انجام نمیشود، اما در عوض انتظار میرود که به سودآوری بلند مدت یک شرکت کمک بسیاری کند.
همچنین زمانی که صحبت از نوآوری و توسعه محصول یا پیشرفت و بهبود فرآیندهای تولید به میان میآید نیز نقش بخش R&D بسیار حائز اهمیت است. بخشهای دیگر مانند بخش فروش و بازاریابی ممکن است با مسائل و مشکلات بیرون از شرکت مواجه شوند و با اینکه شرح فعالیتهای واحد تحقیق و توسعه از بخشهای دیگر جدا است، اما کارکردهایی دارد که آن را با بخشهای دیگر یک شرکت و یا یک سازمان مرتبط میسازد.
R&D برای شرکتها به عنوان وسیلهای برای رشد و ترقی در آینده و حفظ ارتباط آنها در بازار منتخبشان در نظر گرفته میشود. واحد تحقیق و توسعه شامل صرف هزینه برای منابع تحقیقاتی و آزمایشی به منظور تولید محصولات جدید یا توسعه روشهای جدید انجام کارها است. R&D همچنین از تقویت محصولات و بهبود فرآیندهای موجود نیز پشتیبانی میکند.
اهمیت R&D در کسب و کار
اجرا و مدیریت فعالیتهای R&D در کسب و کار شما مزایای فوقالعادهای را به همراه خواهد داشت. فعالیتهای تحقیق و توسعه به طور کلی به شما امکان میدهند تا در سازمان خود محیطی ایجاد کنید که فرآیندهای تولید محصولات خود را به دقت مورد بررسی و نقد قرار دهید. بنابراین R&D میتواند انعطافپذیری و توانایی شما را در ادغام مفاهیم و توسعه فرآیندهای جدید افزایش دهد. از این رو R&D به شرکت شما امکان میدهد تا بتواند خود را از طریق روشهایی کارآمد با تغییرات و نوسانات موجود در بازار تطبیق دهد.
برخی از مزایای دیگر استفاده از R&D شامل موارد زیر است:
ثبت اختراع
از طریق توسعه فعالیتهای R&D، شرکت شما میتواند محصولات جدیدی که تولید کرده است را ثبت اختراع کند. این امر میتواند به شما در دستیابی به مزیتهای رقابتی پایدار کمک کند و شرکت شما را در موقعیت مطلوبی در بازار قرار دهد و بدین طریق میتوانید میزان فروش خود را افزایش دهید.
کاهش هزینه ها
شما میتوانید از فعالیتهای R&D در جهت کاهش هزینههای تولید و بهبود فرآیندهای تولید خود استفاده کنید. شما همچنین میتوانید از طریق توسعه و تحقیق، فرآیندهای کم هزینهتری را برای تولید محصولات خود ابداع کنید و آنها را با قیمت رقابتیتری در اختیار مشتریان خود قرار داده و بدین ترتیب حاشیه سود خود را نیز افزایش دهید.
سرمایه گذاری
هنگامی که به دنبال جمعآوری بودجه هستید، فعالیتهای R&D مدرک خوبی برای اثبات تواناییهای شرکت شما به سرمایهگذاران بالقوه است. با نشان دادن اینکه شما از ساختارهای صحیحی برای نوآوری در تولید برخوردار هستید، میتوانید به سرمایهگذاران ثابت کنید که شرکت شما قابلیتهای لازم و کافی را برای سرمایهگذاری دارد. سرمایه گذاران به دنبال سرمایهگذاری در شرکتهایی هستند که از رویکردهای فعال و پویایی برای مدیریت مشاغل خود برخوردار هستند. سرمایهگذاری شما در R&D به آنها ثابت خواهد کرد که شما یکی از آن شرکتها هستید.
اهداف تحقیق و توسعه (R & D )
اهداف واحد تحقیق و توسعه که در جهت تلاش برای دستیابی به سطح مطلوب برای یک سازمان میباشد، براساس اولویتها و نیازهای آن سازمان در یک چارچوب منسجم تدوین میگردند که میتوان برخی را به شرح زیر نام برد:
- تولید محصول یا محصولات جدید و ارتقای کیفیت
- تولید دانش نوین به منظور توسعه محصولات و بهینه سازی فرآیندها
- بازدهی سریع سود، بهبود سریع عملکردها
- کشف و درک فرصتها و نیازهای بازار
- پاسخ به نیازها و خواسته های مصرف کنندگان و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم
- مشارکت قوی در جریانهای دانش و یادگیری
- ارتقای بازدهی فعالیت نیروی انسانی که نهایتا باعث افزایش درآمد افراد نیز میگردد
- افزایش نیروی رقابتی در عرصه های داخلی و خارجی و حضور فعال در بازارهای جهانی
- ارتقای میزان خوداتکایی
- تحقیقات در راستای کاهش ضایعات تولیدی و یافتن راهکارهای هوشمندانه برای کاهش هزینه تولید
- آنالیز دقیق وضعیت محصولات موجود و آنالیز دقیق میزان کارآمدی برنامه های جاری و پرسنل موجود
تلاش مجموعه استاندارد آزما بر این است تا با ارائه مشاوره های موثر و راهگشا شما را در انجام ین امر مهم یاری نماید.