هموژنایزر آزمایشگاهی
دستگاه هموژنایزرجهت میکس و همگن کردن مواد طراحی شده که با پراکندن ذرات جامد در مایع، امولسیون، سوسپانسیون یا محلول کامل ایجاد می نماید. به همین علت، دستگاه هموژنایزر، دارای طیف وسیع کاربرد در صنایع داروسازی، غذایی، بهداشتی، شیمیایی و نساجی جهت ساخت محلول ها، روکش های مواد، ساخت رنگ و فراورده های خوراکی می باشد.
در هموژنایزرهای آزمایشگاهی از دو روش مکانیکی (روتور – استاتور) و التراسونیک (پراب یا محفظه) استفاده می شود. در روش روتور استاتور یا روش مکانیکی یک شفت فلزی چرخان یا همان روتور درون یک پوشش فلزی ثابت یا استاتور قرار گرفته است چرخش روتور با سرعت بالا باعث ایجاد مکشی می گردد که نمونه تحت هموژنیزاسیون را به درون فضای بین روتور و استاتور می کشاند در این حالت نمونه به دلیل تغییر شدید سرعت در فضای کوچک بین روتور واستاتور تحت نیروهای برشی بسیار بالا قرار می گیرد.
ساختار دستگاه هموژنایزر:
دستگاه های هموژنایزر مکانیکی معمولا از یک بخش بالایی یا هد دستگاه و یک پراب و میله و پایه با قابلیت تنظیم ارتفاع ساخته می شود. بخش موتور در قسمت بالای دستگاه تعبیه می گردد و یک سیستم انتقال نیرو نیرو شفت موتور را به بخش اسپیندل یا روتور – استاتور انتقال داده و بسته به نوع دیجیتال و ساده بودن هموژنایزر بخش الکترونیک دستگاه میزان سرعت و زمان را در دستگاه تعیین می نماید. در نوع دیجیتال نمایشگر میزان سرعت دستگاه و تنظیمات زمان را نمایش می دهد.
از جمله کاربرد های هموژنایزرآزمایشگاهی در صنایع، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی
- آزمایشگاه کشاورزی
- آزمایشگاه کشاورزی و خاک
- آزمایشگاه ژنتیک و آسیب شناسی
- آزمایشگاه تشخیص طبی