آب مقطرگیری
دستگاه آب مقطرگیری برای تقطیر آب جهت مصارف مورد نیازدر آزمایشگاهها مورد استفاده قرار می گیرد و در دو نوع کندانسورفلزی و شیشه ای تولید می شود.
سیستم کار دستگاه آب مقطر گیر بدین صورت است که با سیستم حرارت دهی توسط المنت، آب محفظه دستگاه را به جوش آورده و سپس بخار ایجاد شده با عبور از مسیر مبرد ها پس از سرد شدن دوباره، به آب تبدیل می شود.در دستگاه های آب مقطر آب پس از این فرآیند با شلنگی از دستگا ه خارج شده و در ظرف استريل جمع آوری می شود.بهتر است که دستگاه مجهز به پیش فیلتر ورودی آب باشد تا املاح آب قبل از ورود به منبع آب دستگاه جذب فیلتر شود.اگر دستگاه امکان انجام مجدد این عمل را داشته باشد، دو بار تقطیر است. بدين ترتيب اب مقطری که فاقد املاح نمکی است بدست مي آيد.
دستگاه آب مقطر گیری تمام اتوماتیک با ظرفیت متنوع در ساعت جهت تهیه آب مقطر کاملا خالص با خلوص 10 الی 2 میکرو زیمنس (TDS) طراحی گردیده که بهترین روش بسیار دقیق تهیه آب مقطر با جدید ترین تکنولوژی جهان است.
نوع دستگاه آب مقطر گیری با توجه به شکل و طراحی اين دستگاه برحسب ميزان گنجایش حجم و ظرفیت آب متفاوت به دو دسته صنعتی و ساده تقسیم می شود.در این میان دستگاه های آب مقطر گیری دوبار تقطیر نیز از وجود دارد.
سه روش كلی برای خالص سازی آب
- روش تقطير
- روش ديونيزه كردن
- اسمز معكوس
انواع آب مقطرگیری
- آب مقطر گیری یکبار تقطیر
- آب مقطرگیری دوبار تقطیر
- آب دیونایزر
تفاوت آب مقطر و آب بدون یون (دیونیزه)
آب مقطر که به وسیله دستگاه آب مقطر گیری به دست می آید فاقد املاح معدنی است و بیشتر برای شستشو در آزمایشگاه ها و بخش صنعتی استفاده می شود. آب دیونیزه، نسبت به آب مقطر خالص تر است و با استفاده از دستگاه دیونایزر به دست می آید و در رقیق کردن سرم ها استفاده می شود.
از جمله کاربرد های دستگاه در صنایع، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آزمایشگاه کاشی و سرامیک
- آزمایشگاه آرایشی و بهداشتی
- آزمایشگاه پودر لباسشویی
- آزمایشگاه قند، شکر، عسل و شکلات
- آزمایشگاه کشاورزی
- آزمایشگاه آب، خاک و کود
- آزمایشگاه آب و فاضلاب
- آزمایشگاه داروسازی
- آزمایشگاه روغن
- آزمایشگاه پلیمر